TPOok!

 
avatar
   
Buitenlandpolitiek

Hongarije doet niet wat EU wil, Hongarije krijgt straf

Hongarije nu officieel stom land, aldus Europarlement

Tags: ,

Het geduld van het Europees Parlement met Hongarije is op. De nationalistische regering van premier Viktor Orbán zou een gevaar voor de rechtsstaat en democratie vormen en moet worden aangepakt.

Een parlementsmeerderheid stemde woensdag in Straatsburg voor stappen om officieel vast te stellen dat Hongarije Europese wetten en waarden schendt. Ook een aantal leden van de Europese Volkspartij (EVP), de grootste parlementsfractie waar Orbáns Fidesz-partij deel van uitmaakt, stemde voor. Onder hen de vijfkoppige CDA-delegatie.

In een debat veegden de parlementariërs vorige maand al de vloer aan met de nationalistische regering van premier Viktor Orbán. Diens omgang met de persvrijheid, de rechtsstaat, ngo’s, minderheden en migranten stuitte op keiharde kritiek. De Europese Commissie eiste onlangs al aanpassing van de recente Hongaarse universiteitswet, die in strijd zou zijn met de academische vrijheid.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.