TPOok!

 
Haagse grabbelton

Voetbalrellen – DENK beschuldigt Ahmed Aboutaleb (PvdA) van meten met dubbele maat

'Zetten voetbalsupporters onze waarden onder druk?'

‘Vragen van de leden Kuzu en Azarkan (beiden DENK) aan de Ministers van Veiligheid en Justitie en van Sociale Zaken en Werkgelegenheid over de rellen in Rotterdam van 7 mei 2017’ in de mail. U kunt denken van de heren wat u wilt, vileine Kamervragen stellen kunnen ze als de beste. Mikpunt: de burgervader van Rotterdam: Ahmed Aboutaleb (PvdA). “Staan onze waarden onder druk?”

Vraag 1. Bent u bekend met het bericht “ME veegt supporters Feyenoord van Stadhuisplein na nederlaag.”

Vraag 2. Deelt u de mening dat de relschoppers zich hebben misdragen en dat dit gedrag alle perken te buiten gaat?

Vraag 3. Hoe staat het met de opsporing en de vervolging van de relschoppers?

Vraag 4. Kunt u een uitgebreid feitenrelaas geven betreffende de gebeurtenissen in Rotterdam op 7 mei 2017 en kunt u deze de Kamer doen toekomen? Zo nee, waarom niet?

Vraag 5.  Hoe interpreteert u de volgende uitspraak van de burgemeester Ahmed Aboutaleb: “We moeten de gebeurtenissen niet overdrijven?

Vraag 6. Is het handhavingsbeleid van de burgemeester van Rotterdam met betrekking tot de relschoppers van 7 mei in lijn met zijn beleid bij vergelijkbare demonstraties, zoals de rellen bij het Turkse consulaat in Rotterdam en de rellen betreffende anti-Piet betogers in Rotterdam? Zo ja, waaruit blijkt dat?

Vraag 7. Vindt u dat hier sprake is van een dubbele maat? Zo ja, hoe wilt u deze ongelijkheid rechtzetten? Zo nee, waarom niet?

Vraag 8. Wat zeggen de rellen van 7 mei 2017 over de mate van integratie van de relschoppers? Staan onze waarden onder druk?

Vraag 9. Staat u achter de keuzes van de burgemeester van Rotterdam op 7 mei 2017? Zo ja, waarom? Zo nee, welke conclusies trekt u hieruit?

De Haagse Grabbelton is een rubriek van notities, geruchten, observaties en onbewezen theorieën uit de Nationale Vergaderzaal. Maar u vindt hier ook de kruimels die de kolommen bijna niet haalden en hopelijk ook enkele krenten uit de Haagse Pap.

   

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.