TPOok!

 
Politiek

Niemand wil meer knikkeren met VVD’s Henry Keizer

Peiling: VVD-voorzitter kan buiten eigen partij nog op weinig vertrouwen bogen

Tags: ,

Terwijl in eigen gelederen de leden morren, is de electorale positie van de VVD nog niet in gevaar door de kwestie Keizer. Dat blijkt althans uit de laatste peiling van Maurice de Hond. In zijn (twee)wekelijkse peiling loopt de partij nog geen schade op. Toch denkt ook onder de VVD-achterban 43 procent dat voorzitter Henry Keizer niet integer gehandeld heeft.

Keizer is in opspraak door een onderzoek van nieuwswebsite Follow the Money (FTM). Daaruit kwam naar voren dat hij uitvaartorganisatie De Facultatieve via een schimmige constructie kocht voor 30.000 euro terwijl het bedrijf was getaxeerd op 31,5 miljoen. De transactie maakte hem multimiljonair, aldus FTM.

‘Henry Keizer is niet integer’

Van alle kiezers denkt een ruime meerderheid, 66 procent, dat Keizer niet integer is opgetreden bij de deal. Onder PVV en 50Plus-stemmers is zelfs meer dan 80 procent die mening toegedaan. En hoewel de VVD-achterban milder over hun eigen voorzitter is, vindt daar dus ook een flink deel de deal niet integer.

De achterban van nagenoeg alle partijen is nu in grote mate negatief over de partijvoorzitter die normaal wellicht in relatieve luwte kan opereren, maar rond de formatie juist meer aandacht op zich gericht ziet.

(TPO/ANP)

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.