Politiek

Bonusquote – Farid Azarkan (DENK) intimideerde CDA Kamerlid Mustafa Amhaouch

04-04-2017 19:09

Wouter de Winther, Haagse chef van de Telegraaf tekende dinsdag in zijn wekelijkse column over het Binnenhof een bijzonder treffen op tussen Kamerleden Farid Azarkan, Selcuk Öztürk (beiden DENK) en CDA Kamerlid Mustafa Amhaouch.

 

“De heren Farid Azarkan, nota bene vicefractievoorzitter van het soepie, en Selcuk Öztürk richtten hun pijlen afgelopen woensdag maar weer eens op Mustafa Amhaouch van het CDA.

Een gesprek in de koffiehoek van de Tweede Kamer ontaardde toen in een intimiderend twee-tegen-één twistgesprek met stemverheffing richting de CDA’er. Daarbij viel op dat Öztürk de lachende meeloper was en Azarkan de hoogoplopende toon bepaalde. Personeel, Kamerleden, journalisten en dagjesmensen waren er ongevraagd getuige van. Wie niet beter wist, dacht in de Rotterdamse krachtwijk te zijn verdwaald, tegen schemertijd, wanneer roofdieren op zoek gaan naar hun prooi.

Zelf wil Amhaouch er niet meer op in gaan; hij gunt de twee het podium niet en zegt zijn mannetje wel te staan. Gelukkig maar.

Toch deugt het niet. De drie Denk-Kamerleden interpreteren hun verkiezingsoverwinning eerder als een aanmoediging van hun onfatsoenlijke praktijken dan als een motivatie om zich te gedragen.”

 

Lees ook

Wouter de Winther – Geen peuteropvang maar schoolplein (Blendle)