Vogelaarwijken nog steeds ghetto’s, schuld van bezuinigingen, aldus Ella Vogelaar (PvdA) zelf

22-03-2017 10:54

In veel Vogelaarwijken van grote steden gaat het nog altijd niet best. En dat terwijl destijds PvdA-minister Ella Vogelaar er reeds tien jaar geleden veel subsidie in heeft gestoken om de boel op te knappen. Maar dat er nu tien jaar en vele miljoenen euro’s aan belastinggeld later nog steeds weinig is veranderd in de Vogelaar-wijken is allemaal de schuld van ‘de bezuinigingen’, aldus Ella Vogelaar (PvdA) zelf. Dit meldt RTV Utrecht. Utrecht zelf is de trotse bezitter van relatief veel Vogelaar-wijken zoals Overvecht, Kanaleneiland, Ondiep en Zuilen.

Ondanks het feit dat er bar weinig is veranderd in de Vogelaar-wijken weigert Ella Vogelaar als zo’n beetje de laatste PvdA-regent te accepteren dat ‘maakbaarheid’ in de realiteit toch niet zo werkt als ideologisch gedroomd en dat miljoenen euro’s en kopjes thee drinken investeren in wijken dus helemaal niets verandert. Volgens de PvdA’er had er gewoon nog langer aandacht aan de wijken moeten worden besteed, en natuurlijk nog meer subsidie moeten worden ‘geïnvesteerd’. “Dit is iets waar je langdurig in moet investeren. Ik sprak destijds over tien jaar. Dat is niet gebeurd door veranderd kabinetsbeleid. Je ziet dat dat negatief uitwerkt”, aldus Vogelaar.

Ella Vogelaar was ooit korte tijd minister van Maakbaarheid, Subsidierondstrooien en Prachtwijken voor de PvdA. Na één interview met Rutger Castricum van Geenstijl.nl bleek Ella Vogelaar een enge PvdA-regent en moest ze aftreden. Sindsdien is het bergafwaarts gegaan met de PvdA. De PvdA heeft nu nog maar negen zetels in de Tweede Kamer en is gedoemd langzaam in de marge weg te kwijnen. Net als de rest van de sociaaldemocratie.