Politiek

PvdA-Kamerlid Jan Vos valt Lodewijk Asscher aan: ‘Hij gedroeg zich als regent uit vorige eeuw’

16-03-2017 20:57

Scheidend PvdA-Kamerlid Jan Vos valt in een opiniestuk in de Volkskrant (Betaallink) donderdag partijleider Lodewijk Asscher aan. Hij gedroeg zich volgens Vos ‘als een regent uit de vorig eeuw’. Bovendien wil de PvdA’er dat partijvoorzitter Hans Spekman opstapt.

 

“Onze partijvoorzitter wilde terug naar de 19de eeuw terwijl we leven in de 21ste eeuw. Onze lijsttrekker gedroeg zich als een regent uit de vorige eeuw. Kijk dan niet verbaasd op als jonge linkse mensen hun heil zoeken bij het GroenLinks van Jesse Klaver.”

 

Vos hekelt ook de bejaarden in zijn partij met machtsposities:

 

“De Partij van de Arbeid heeft een historische nederlaag geleden omdat we in het verleden leefden, met onszelf bezig waren en de kiezer vergaten. Het verkiezingsprogramma is opgesteld onder leiding een Groningse partijbons die onder Den Uyl diende, Wim Meijer. De lijst is opgesteld door een Groningse partijbons die ruzie had met Den Uyl, Max van den Berg.”

 

Over Spekman concludeert Vos:

 

“Het is ondenkbaar dat onze partijvoorzitter zijn conclusies niet trekt en daarvan de consequenties aanvaardt.”

 

Vos besloot vorig jaar al de politiek vaarwel te zeggen omdat hij het niet kon verkroppen dat Diederik Samsom het veld moest ruimen.

Lees ook

Ondertussen bij de PvdA – Roep om hoofd Hans Spekman zwelt aan