Doneer aan TPO
 

Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb: Turkse consul heeft tegens ons gelogen

'Verschillende colonnes werden op ons afgestuurd'

Door: , 2:07, 12 maart 2017

'Verschillende colonnes werden op ons afgestuurd'

Minister Fatma Betül Sayan Kaya (Familiezaken) is Nederland uitgezet omdat ze als ongewenst vreemdeling werd gezien in ons land. Dat zei de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam zaterdagnacht in een toelichting op de situatie die zaterdag was ontstaan bij het Turkse consulaat.

De minister is op dit moment onderweg naar Duitsland, onder begeleiding. Ook haar begeleiders en beveiligers rijden mee op weg naar de grens.

Volgens de burgemeester heeft de consul op schandalige wijze gelogen over wat de bedoeling was. Aboutaleb sprak van een schandalige misleiding door deze man. “Hij heeft opgeroepen naar het consulaat te komen.” Bovendien stuurden de Turken verschillende konvooien in de richting van Rotterdam om de politie te misleiden.

Bovendien heeft Aboutaleb er grote moeite mee dat de Turkse regering Nederland verwijt er nazi-praktijken op na te houden. “Ze vergeten dat ik burgemeester ben van een stad die in de oorlog door de nazi’s is gebombardeerd.”

Lees ook

TPO – Turkse minister in Rotterdam aangehouden en uitgezet tijdens demonstratie

 
 
 

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 

Advertentie

 
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
 

Inloggen

 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace