Haagse grabbelton

SP gaat pijlen richten op PVV met WatStemtWilders.nl

07-03-2017 19:52

Transparantie kan SP-voorzitter Ron Meyer niet worden ontzegd. Of ThePostOnline dinsdagavond wilde meekijken met een livestream waarin hij met SP’ers in het land de ontwikkelingen in de campagne doornam.  De verbinding was niet 100 procent maar we begrepen dat het crescendo gaat met de socialisten: flyers, vlaggen, het valt bijna niet aan te slepen. Terugblikken ook: Jan Marijnissen zegevierde maandagavond bij Pauw en Jinek en vanavond zit voorman Emile Roemer bij RTL Latenight. En hij had een nieuwtje: woensdag lanceert de SP de website WatstemtWilders.nl (Ja, ze hebben hem echt geregistreerd, dat checken we altijd).

Meyer verwees er in zijn praatje naar dat de stelling van Mark Rutte dat de PVV sociaal-economisch links is, een valse is. Vandaar dat de site er zo uit gaat zien:

De inhoud kunnen we raden, het wetenschappelijk bureau van de SP kwam vorig jaar al naar buiten met deze publicatie. Een inkijkje in het werkelijke stemgedrag van de PVV, kortom.

De Haagse Grabbelton is een rubriek van notities, geruchten, observaties en onbewezen theorieën uit de Nationale Vergaderzaal. Maar u vindt hier ook de kruimels die de kolommen bijna niet haalden en hopelijk ook enkele krenten uit de Haagse Pap.