Politiek

Geert Wilders in Story: ‘Ik heb eigenlijk alleen een enorme hekel aan Tunahan Kuzu’

07-03-2017 23:40

Wie ziet Geert Wilders als zijn grootste rivalen in de Tweede Kamer? “Als je mij vraagt wie mijn ergste tegenstanders in de Tweede Kamer zijn is het lood om oud ijzer. Aan niemand van die slappelingen heb ik echt een hekel, behalve aan die Kuzu. Aan hem heb ik zelfs een enórme hekel.” Tunahan Kuzu is de lijsttrekker van de politieke partij DENK. Dat zegt Wilders in een interview met weekblad Story.

Wilders praat in het interview vooral over zijn privéleven, en de wissel die alle beveiliging trekt op hem en zijn Hongaarse echtgenote Krisztina, met wie hij al bijna 25 jaar is getrouwd. “Zij weet dat ik moet doen wat ik nu doe. Dus zal ze mij nooit vragen ermee op te houden”, aldus Wilders. “Zonder haar had ik nooit mijn missie kunnen vervullen. Ze moet wel ongelooflijk van me houden. Anders was ze twaalf jaar geleden al weggeweest.” Wilders wordt al sinds 2004 beveiligd.

Wilders is blij dat hij en zijn vrouw ooit hebben besloten geen kinderen te nemen. Die zouden door alle beveiliging waar hij mee te maken heeft geen leven hebben. De twee besloten al voordat Wilders beveiliging kreeg om geen gezin te stichten, omdat ze zich allebei op hun carrière wilden richten. “Ik vond niet dat zij thuis moest blijven zitten”, zegt de PVV-leider. “Maar stel je toch voor dat we nu kinderen zouden hebben! Die hadden geen leven gehad, met al die beveiliging om ons heen. Alleen daarom al zijn Krisztina en ik blij dat we geen kinderen hebben.”

Story is niet het enige blad dat deze week met Wilders uitpakt. De PVV-leider sprak ook met Story-concurrent Privé. Beide bladen liggen woensdag in de winkel.

ANP