Doneer aan TPO
 

NOS biedt excuses aan voor verslag over PVV-leider Geert Wilders

Volkskrant noemt gedrag NOS 'schadelijk en kwalijk'

Door: Bas Paternotte, 11:13, 20 februari 2017

“Een ongelooflijke mensenmassa is hier op afgekomen. (-) Ongekend” kwalificeerde NOS-verslaggever Michiel Breedveld zaterdag de campagnestart van de PVV in Spijkenisse. Dat kwam de NOS op kritiek te staan, zo ook in de Volkskrant.

Die krant schrijft onder meer:

 

“Wat er zaterdagavond gebeurde op het NOS Journaal is schadelijk en kwalijk. Schadelijk omdat in een tijd dat de media zo onder een vergrootglas liggen en van alle kanten onder vuur worden genomen, juist een onafhankelijk, groot journalistiek instituut als de NOS zo’n grote flater slaat – ongeacht of die nou het gevolg is van een journalistieke fout of van de angst te worden verweten niet genoeg aandacht te besteden aan de PVV. Kwalijk omdat de 1,8 miljoen mensen die naar het journaal keken voor de gek zijn gehouden. Anders dan zijn voorbeeld Trump hoefde Wilders zich niet in te spannen om zijn alternatieve feiten bij een groot publiek aan de man te brengen; dat deed de NOS al.”

 

Maandagochtend rectificeert de NOS:

 

“Vele reacties op onze berichtgeving over Wilders in Spijkenisse, afgelopen zaterdag. Ook vanmorgen nog. En iedereen die zich erover verbaast dat wij meldden dat er een ongekende belangstelling was, heeft natuurlijk gelijk. Want in feite was het niet veel meer dan een lijsttrekker op campagne, maar wel omringd door vele tientallen of misschien een paar honderd aanhangers en vooral door een ongekende hoeveelheid pers, uit binnen- en opvallend veel uit het buitenland. Met als gevolg heel veel geduw en getrek, mede door alle veiligheidsmaatregelen rond Wilders. Alles bij elkaar nog hectischer dan veel bijeenkomsten rond Wilders in het verleden. Dat hebben we geprobeerd te omschrijven, maar daar hadden we dus andere woorden voor moeten kiezen.”

 

Trap er niet in, zegt het lijdend voorwerp grappig genoeg.


 

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
 
 
Toon / Verberg Reacties