Haagse grabbelton

CDA-wethouder 010 tegen CDA-Kamerlid dat bekeuring krijgt: eigen schuld met je vieze auto

18-02-2017 18:25

CDA Kamerlid Martijn van Helvert was deze maand in Rotterdam om zich hard te maken voor een voor gehandicapten beter toegankelijk openbaar vervoer. De Limburgse CDA’er rijdt in het kader van de campagne rond in een aangepaste Renault Express 1.4 automatic, bouwjaar 1990 (Volkskrant-verslaggever Jan Hoedeman ontdekte de wagen eerder deze maand tijdens een safari door de parkeergarage voor de Tweede Kamer). En dat ziet er zo uit:


En met een auto uit 1990 de Rotterdamse milieuzone binnenrijden levert je dus een prent op. En toen werd er een pijnlijk cultuurverschil duidelijk. In het gemoedelijke Limburg is het gebruikelijk om een partijgenoot direct aan te spreken en dan komt alles op z’n pootjes terecht. Rotterdamse CDA-wethouders zijn daar echter wars van. Al doen we daar de op zijn vervoermiddel na brandschone Van Helvert tekort mee, de VVD heeft het CDA op dat vlak allang ingehaald. De fijnproever weet dat de conversatie terugslaat op de gebeurtenissen van december 2015.

De Haagse Grabbelton is een rubriek van notities, geruchten, observaties en onbewezen theorieën uit de Nationale Vergaderzaal. Maar u vindt hier ook de kruimels die de kolommen bijna niet haalden en hopelijk ook enkele krenten uit de Haagse Pap.