TPOok!

 
avatar
   
Video

Video: Ronald van Raak over zijn nieuwe boek ‘De Tweede Kamer is geen talkshow’

SP-Kamerlid bundelt TPO-columns

“De Tweede Kamer is een werkplek waar iedereen je dagelijkse werkzaamheden kan volgen. Maar als ik de verslagen in de media zie, lijkt het soms een heel andere wereld. Waarin de Tweede Kamer een soort talkshow is, vol bekvechtende en mediazieke mensen.”

In zijn nieuwe boek De Tweede Kamer is geen talkshow geeft Tweede Kamerlid Ronald van Raak een inkijkje in de andere kant van de politiek. In persoonlijke columns schrijft hij over zijn ervaringen met journalisten en lobbyisten, dagelijkse ergernissen en politieke successen. Van de lessen van Jan Marijnissen tot de adviezen van een multimiljonair. Van de strijd tegen kletsende consultants tot de bescherming van klokkenluiders. Maar ook verhalen over spionage en de strijd tegen de gokmaffia. En welke kunst en cultuur hem als Tweede Kamerlid blijven inspireren.

“In dit boek wil ik iets laten zien van de andere kant van de politiek. Zoals mijn zorgen over de uitholling van de democratie, of mijn strijd voor de bescherming van klokkenluiders en tegen de kletsende klasse van consultants. Over mijn geheime postvakje, waar ik regelmatig geheime informatie ontvang, die onder meer leidde tot een strijd tegen de internationale gokmaffia – en de beschuldiging dat ik een poging zou hebben gedaan tot een coup op Curaçao. En over literatuur en filosofie, poëzie en schilderkunst, die ons helpen om verder te denken en voorkomen dat wij de wereld zoals die nu is ooit gewoon gaan vinden.”

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.