Politiek

DENK sleept NRC Handelsblad voor de rechter

07-02-2017 14:00

DENK sleept NRC Handelsblad voor de rechter. Tweede Kamerlid Selçuk Öztürk had de krant eind vorig jaar al gewaarschuwd dat hij overwoog juridische maatregelen te zullen treffen als het dagblad niet terug zou komen op eerdere publicaties over zijn zakelijke verleden. Volgens de partij heeft de krant ‘aantoonbaar gepoogd om karaktermoord te plegen op een volksvertegenwoordiger, waarbij de naam en het imago van de Politieke beweging DENK zijn beschadigd.

Öztürk dinsdag in een communiqué:

 

“Het NRC weet dat zij ‘journalistiek’ prutswerk geleverd hebben. Daarom durven ze niet te komen naar de zitting bij de Raad voor de Journalistiek. De tijd dat sommige journalisten en sommige media onschuldige mensen, volksvertegenwoordigers en partijen beschadigen is echter voorbij. We kunnen als samenleving niet accepteren dat er geprobeerd wordt om gekozen volksvertegenwoordigers monddood te maken met valse berichten. Ik ben nu genoodzaakt om via de juridische weg mijn recht te halen.”

 

DENK-voorman Tunahan Kuzu waarschuwde maandagavond zijn achterban in een video op Facebook  dat er een nieuw ‘kulverhaal’ van NRC Handelsblad staat aan te komen.

Update 15.32 – NRC Handelsblad: Zitting bij Raad voor de Journalistiek is verzet

Volgens de krant ligt de kwestie met de Raad voor de Journalistiek anders (betaallink): “Op verzoek van NRC besloot de Raad voor de Journalistiek de zaak een maand te verplaatsen.  De betreffende zitting was aanvankelijk op 24 februari, maar werd verplaatst naar 24 maart. De Raad van Journalistiek heeft dit drie weken geleden al laten weten aan groep Denk, zegt de secretaris van de raad, Daphne Koene.”