Haagse grabbelton

Ingezonden mededeling: Lijsttrekker Trots op Nederland komt graag een nachtje bij u slapen

31-01-2017 18:15

*Ping* deed de inbox dinsdag. Persbericht van Trots op Nederland-lijsttrekker Sander van den Raadt:

 

“Onze lijsttrekker komt bij u thuis mee-eten / overnachten. In de aanloop naar de verkiezingen kun jij onze lijsttrekker bij je thuis uitnodigen, om mee te eten met het avondmaal/lunch/ontbijt of om een nachtje te blijven slapen. Sander van den Raadt wil met de actie ” Samen met Sander” jou en de dingen die je dagelijks meemaakt en waar je eventueel tegenop loopt beter leren kennen. Misschien ben je gehandicapt of kun je amper rondkomen, of ben je gewoon erg blij met je leven en wil je dit delen. Als politicus ben je volksvertegenwoordiger, dus moet je wel het “volk” zo goed mogelijk leren kennen. Sander heeft als raadslid eerder deze actie gedaan en heeft toen bijvoorbeeld een dag meegelopen met de afdeling handhaving en heeft hij gegeten en is blijven slapen in de daklozenopvang. Dit was voor hem zo’n inspirerende en leerzame ervaring dat dit nu een landelijk vervolg krijgt. Wil jij ook dat je beter begrepen wordt door de politiek en dat de kloof verdwijnt en er echt wat met jouw opmerkingen wordt gedaan? Meld je dan nu aan voor “Samen met Sander” op de facebookpagina van Trots op Nederland. Via een pm nemen we dan contact met je op.”

 

Jawel, Trots op Nederland is weer terug

Trots op Nederland wil weer meedoen met de Tweede Kamerverkiezingen. De oude partij van voormalig VVD-politica Rita Verdonk gaat daarvoor het partijprogramma van 2010 oppoetsen. Verdonk richtte Trots tien jaar geleden op nadat de VVD haar uit de Kamerfractie had gezet. Ze verliet de politiek na de landelijke verkiezingen in 2010, die geen zetel opleverde.

Aan het roer staat nu Sander van den Raadt, gemeenteraadslid in Haarlem. Maandag leverde hij bij de Kiesraad de ondersteuningsverklaringen en de kandidatenlijst in. Daarop staan tien mensen, zei Van den Raadt tegen het ANP. Dat zijn ‘ervaringsdeskundigen van het leven’. Verdonk geeft hem desgevraagd adviezen.

Van den Raadt wil dat Trots in de Kamer komt, omdat ‘het tijd is voor een goede partij’ die de kloof kan dichten tussen burgers en de politiek.

Nog steeds actief in gemeenteraden

Trots is naast Haarlem nog steeds lokaal vertegenwoordigd in Breda, Purmerend, Nuth, Grave en Pijnacker-Nootdorp. In 2012 deed Trots op Nederland zonder succes mee aan de Kamerverkiezingen onder de naam Democratisch Politiek Keerpunt, samen met oud-PVV’er Hero Brinkman.

De Haagse Grabbelton is een rubriek van notities, geruchten, observaties en onbewezen theorieën uit de Nationale Vergaderzaal. Maar u vindt hier ook de kruimels die de kolommen bijna niet haalden en hopelijk ook enkele krenten uit de Haagse Pap.