Politiek

Geenpeil zet 21-jarige supernerd op plek 4

12-01-2017 14:19

GeenPeil wil een piepjonge student Kunstmatige Intelligentie naar de Tweede Kamer sturen. Damiaan Reijnaers, op plaats vier van de lijst, is met zijn 21 jaar alleen ouder dan de zestienjarige Partij voor de Dieren-lijstduwer Malou Herstel.

Reijnaers is volgens GeenPeil-lijsttrekker Jan Dijkgraaf donderdag geknipt als ‘levend stemkastje’ omdat ‘de reteslimme Damiaan’ al internetroem vergaarde met een privacyhulpmiddel voor Twitter en ‘niet eens weet dat internet er ooit nĂ­et was’. “Voor zijn generatie is onze manier van politiek bedrijven volstrekt logisch.” GeenPeil vraagt van eventuele Kamerleden slechts de stem en de standpunten door te geven waartoe de achterban elektronisch besluit.

Reijnaers maakt vooralsnog weinig kans in de Tweede Kamer te belanden. De kiezers gunnen GeenPeil volgens opiniepeilers tot dusver nog geen zetel. Generatiegenoten als PvdD-talent Herstel en de 22-jarige ChristenUnie-kandidaat Dico Baars staan zo laag op de lijst van hun partij dat ze alleen met een karrenvracht voorkeursstemmen de Kamer kunnen halen.

De overige namen op de op kieslijst van GeenPeil worden zondag gepresenteerd.

ANP