Haagse grabbelton

Swéét – Geert Wilders (PVV) lakt nagels voor Glazen Huis, Jesse Klaver (GroenLinks) uur later ook

21-12-2016 23:12

Een actie begonnen door een zesjarig ongeneeslijk ziek jongetje in het Glazen Huis in Breda heeft woensdag al ruim 220.000 euro opgebracht. En de teller loopt nog steeds. Tijn heeft nog een jaar te leven en had met zijn ouders besloten zich in te zetten voor de jaarlijkse inzamelingsactie Serious Request van NPO 3FM.

Tijn lijdt aan hersenstamkanker (DIPG), een zeldzame ziekte die jaarlijks bij vijftien tot twintig kinderen wordt vastgesteld. Genezing is uitgesloten. Wie geld doneert kon zijn of haar nagels laten lakken door Tijn onder het motto Lak Aan. Dat deed hij woensdag via een gat in het glas van het Glazen Huis. De animo om hieraan mee te werken was enorm.

3FM Serious Request begon zondagavond toen de dj’s Frank van der Lende en Domien Verschuuren zich lieten opsluiten in het Glazen Huis in Breda. Het is de eerste keer dat geen drie maar twee dj’s zes dagen lang non-stop radio en tv maken zonder te eten. Na drie dagen is in totaal 1.829.954 euro opgehaald, maakte 3FM woensdag bekend. De opbrengst van de actie gaat naar kinderen die sterven aan longontsteking. PVV-leider Geert Wilders ziet de actie wel zitten, GroenLinks-voorman Jesse Klaver een uur later ook.

De Haagse Grabbelton is een rubriek van notities, geruchten, observaties en onbewezen theorieën uit de Nationale Vergaderzaal. Maar u vindt hier ook de kruimels die de kolommen bijna niet haalden en hopelijk ook enkele krenten uit de Haagse Pap.