Doneer aan TPO
 

Sylvana Simons: ‘PvdA medeschuldig aan normaliseren racisme en discriminatie’

'PvdA is afgelopen dertig jaar meegegaan in verrechtsing van debat'

Door: , 18:58, 27 november 2016

'PvdA is afgelopen dertig jaar meegegaan in verrechtsing van debat'

Volgens Sylvana Simons (DENK) heeft de PvdA zich de afgelopen twintig jaar medeschuldig gemaakt aan het ‘normaliseren van racisme en discriminatie’. Dat zei Simons volgens nu.nl zondag in De Balie waar zij werd geïnterviewd door diverse journalisten.

Volgens Simons “heeft de PvdA staan toekijken toen racistische sentimenten genormaliseerd werden” en “is de PvdA de afgelopen dertig jaar meegegaan in de verrechtsing van het debat”.

Om haar bewering te onderbouwen haalde zij het beruchte Oh oh Sylvana-filmpje aan waarin zijn was gemonteerd als slachtoffer van lynchpartijen en door middel van racistische stereotyperingen. Simons liet weten dat “zo’n filmpje 30 jaar geleden niet zou zijn gemaakt” en dat we nu “op het hoogtepunt zitten van wat mensen denken dat er allemaal gezegd mag worden”. Het is onduidelijk of Simons hiermee wil suggereren dat er dingen bestaan die niet gezegd mogen worden, welke dingen dit dan zijn en of dit dingen zijn die binnen of buiten de huidige wettelijk vastgelegde vrijheid van meningsuiting vallen.

Over het populisme van DENK liet Simons weten dat het niet de bedoeling is van DENK om populistisch te zijn.

 
 
 
 

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace