Politiek

LPF-toestanden binnen Piratenpartij, fitties leiden tot rechtszaak

23-11-2016 22:06

Rectificatie: eerder werd vermeld dat ex-Piratenpartij-bestuurslid Floor Drost via de rechter probeert terug te keren in het partijbestuur. Dit blijkt onjuist. Volgens Drost zelf gaat het hem alleen om het ‘bannen van een betalend lid’. Wel heeft hij gezegd te willen solliciteren naar ‘functie van Raad van Toezicht’.

 

De Piratenpartij heeft nog geen zetels maar de LPF-toestanden zijn er niet bepaald minder om. Woensdag diende een kortgeding dat ex-Piratenpartij-bestuurder Floor Drost had aangespannen tegen de partij. Volgens De Telegraaf leek de zaak ‘al snel op een moddergevecht’ waarin Drost door onder andere Piraten Partij-lijsttrekker Linde van de Leest a.k.a. Ancilla van der Leest a.k.a. Ancilla Tilia beschuldigd werd van ‘seksistisch gedrag’. Dit omdat Drost ooit iets zou hebben gezegd over het ‘goudentieten-effect’ van Van de Leest, in een vorig leven een soort van erotisch-pornografisch fetishmodel dat destijds nauwelijks moeite leek te hebben met ‘seksisme’.

Volgens Drost heeft er binnen de Piratenpartij een soort van paleisrevolutie plaatsgevonden en heeft Van de Leest de macht gegrepen. Drost zou daarna uit het bestuur zijn gegooid zonder dat hij een kans kreeg in beroep te gaan.

Drost zou volgens het partijbestuur interne correspondentie op straat hebben gegooid en zou ook de Piratenpartij ernstige schade toebrengen. Bovendien zou hij dus ‘seksistisch gedrag’ vertonen waardoor vrouwelijke bestuursleden zich onveilig zouden voelen in zijn buurt.

 

De lijsttrekker van de Piratenpartij in 2010:

ancilla-tilia