Politiek

Bonusquote: electoraal geograaf Josse de Voogd legt het nog één keer uit aan elitair links

17-11-2016 12:04

 

“Omdat die politici en wetenschappers meestal zelf in de steden wonen. Dan denk je al gauw dat heel Nederland zo is. Ze gaan er ook vanuit dat heel Nederland multicultureel is. Maar dat is niet zo. De Nederlandse bevolking is veel witter dan men veronderstelt.

Zij zien het wegtrekken van de industrie en het verlies van banen, het verloederen van relatief nieuwe wijken in steden als Almere, de komst van weer nieuwe moslim-immigranten. En ze zien PvdA-voorzitter Spekman, die een slobbertrui draagt omdat hij denkt dat dat volks is.

Maar deze mensen met een modaal inkomen werken vaak in geüniformeerde banen: in de beveiliging, de zorg, als politieman. Zo’n slobbertrui dragen linkse, intellectuele types aan de universiteiten. Daar herkennen zij zich niet in. Wilders heeft niet voor niets altijd een pak aan: het straalt gezag uit.

Die kloof wordt in stand gehouden door politiek-correct denken dat door grote delen van de bevolking niet wordt gedeeld. Dat gedachtegoed heeft bezit genomen van het bestuur, de ambtenarij, de universiteiten, de media, de kunsten, het zit overal.

Ze kijken op hen neer. Zij zien in de grote steden de armoede en de achterstand onder de allochtonen en denken: wat lopen die blanke middengroepen in de middelgrote stadjes nou te zeiken over een paar procent minder

De burger wil niet telkens worden gekapitteld omdat hij zich tegen een azc verzet, of omdat hij bang is voor de radicale islam, of te horen krijgen dat hij ‘racistisch’ is omdat hij Zwarte Piet wil behouden

Links moet zich herbezinnen. Alles wat enigszins conservatief is, wordt door hen belachelijk gemaakt. Stop daarmee, het werkt onnodig polariserend.”

 

Absolute must read: held Wierd Duk interviewt voor het AD electoraal geograaf Josse de Voogd. De Voogd zegt exact wat u al jaren denkt, wat steeds meer mensen al jaren zeggen maar wat arrogant, elitair, kosmopolitisch, moralistisch links nog altijd weigert te accepteren.Kortom waarom Wilders in maart 2017 meer dan 50 zetels wint, waarom Frankrijk Le Pen stemt, waarom Duitsland AfD stemt, waarom Brexit, waarom Trump.

En ook deze keer weer zal de policor linkse elite de handen voor de oren slaan en ‘lalalalalalala ik hoor lekker toch niks!’ roepen.

Foto: de kloof in Nederland op dit moment.