Politiek

PVV wil dat Ed Nijpels opstapt vanwege misleidende informatie over windmolens

04-11-2016 14:00

De PVV wil dat Kroonlid Ed Nijpels (VVD) van de Sociaal-Economische Raad (SER) opstapt. Donderdag werd bekend dat de Nationale Ombudsman stevige kritiek heeft op Nijpels en de SER omdat zij onvolledige en eenzijdige informatie geven over de voor- en nadelen van windenergie. PVV-Kamerlid Reinette Klever wil nu dat minister van Economische Zaken Henk Kamp (VVD) Nijpels ontslaat. Nijpels bewaakt namens de SER het Energieakkoord. In 2013 sloten overheid, bedrijfsleven en milieuorganisaties deze overeenkomst om een duurzamer energiebeleid te bereiken.

Volgens Nationale Ombudsman Reinier van Zutphen vergoelijken Nijpels en de SER de waardedaling van woningen in de buurt van windmolens en de gezondheidsrisico’s en slaapproblemen van omwonenden. PVV’er Klever is klaar met de kwestie: Nijpels moet opstappen. Ze ziet ‘een patroon van misleiding dat de geloofwaardigheid van de overheid aantast’.

Deze zomer gaf Kamp toe dat Nijpels zich in een andere uitspraak over windenergie had vergaloppeerd maar zag toen geen reden daar consequenties aan te verbinden.

Lees ook

NRC Handelsblad – Ombudsman: Nijpels is eenzijdig over windenergie