Politiek

Prins Bernhard randde meisjes aan op paleis Soestdijk

25-10-2016 23:43

Prins Bernhard randde op paleis Soestdijk jonge meisjes aan. Jolande Withuis schrijft dat in haar biografie Juliana. Vorstin in een mannenwereld, die donderdag in Amsterdam wordt gepresenteerd. Dat meldt de Volkskrant dinsdagavond.

Withuis onthult dat Bernhard in het paleis zijn handen niet kon thuishouden. Ze schrijft:

 

“Gouvernante Nitschmann deed haar deur op slot om zich de prins van het lijf te houden. Haar zeer jonge opvolgster werd door hem belaagd. Een zestienjarige logee werd in haar logeerkamer door de prins betast onder haar blouse en op haar mond gezoend; ze wist hem haar kamer uit te werken en stortte haar hart uit bij een vertrouwd staflid; die geloofde haar, aangezien hij uit diverse andere bronnen met Bernhards gedrag bekend was. Een jong lid van Juliana’s toneelclub werd door Bernhard aangerand toen ze aan zijn uitnodiging gevolg gaf om wat schilderijen te komen bekijken, waarna de regisseur jeugdige actrices niet meer ongechaperonneerd door het paleis liet lopen als de prins thuis was.”

 

Withuis in de Volkskrant: “In mijn ogen was hij feodaal. Hij was ‘de baas in huis’ en vond het niet nodig zich te beheersen.”

Lees ook

TPO – Dossier Prins Bernhard