Moslims vormen de meest gehate bevolkingsgroep

28-09-2016 21:27

Een kleuter kermt het uit van de pijn als hij langzaam wordt verpletterd onder het wiel van een vrachtwagen die moedwillig wordt ingereden in een massa. Een stuk van het gelaat van een mooie jonge vrouw wordt afgescheurd en van anderen worden de ogen uitgerukt als een spijkerbom ontploft in een menigte. Vliegtuigen waarin zich baby’s en complete gezinnen bevinden worden torens ingeboord of in de lucht tot ontploffing gebracht.

Dit beestachtig gedrag verwachten we niet van Hindoes, Chinezen, Joden, Japanners of zwarte Afrikanen. Het lijkt vrijwel het monopolie te zijn van één bevolkingsgroep: de moslims, met name Arabieren en Berbers. Vandaar dat zij behoren tot de meest gehate bevolkingsgroep in het Westen.

164 oproepen tot geweld

Deze situatie is dramatisch om twee redenen. Ten eerste zijn de meeste moslims eerzame burgers die in vrede willen leven. De overgrote meerderheid werkt hard voor hun gezin en draagt bij aan de welvaart en het welzijn van het gastland. Ten tweede zal dit beestachtig gedrag voortdurend terugkomen. Er is een kans dat het erger en omvangrijker wordt. Als vijf procent van de moslims fanatiek is zitten we in Europa met miljoenen extremisten die niet schromen voor meedogenloos geweld. Hun geloof dat Allah dergelijke gedrag van hen verlangt is onwrikbaar. Ze voelen zich gesteund door de oproepen in de Koran tot geweld tegen niet-moslims.

Hedendaagse Jeanne d’Arc

Hoe is dit op te lossen? We leven in een democratie dus het volk beslist. Tot nog toe kunnen kunnen diegenen die de macht hebben het volk onder controle houden. De autoriteit van onze politici kwijnt echter weg. Het volk heeft minder en minder vertrouwen in de politiek. De kans voor een charismatisch leider ligt voor het grijpen. Bij een extreem gewelddadige en omvangrijke terroristische aanslag is het scenario denkbaar dat in Frankrijk een coup wordt gepleegd door militairen en gendarmes. De knappe Marion Maréchal Le Pen van het Front National kan als een hedendaagse Jeanne d’Arc het Franse volk opnieuw zelfvertrouwen geven en vertrouwen in de toekomst. In Duitsland kan Frauke Petry van de Alternative für Deutschland dezelfde rol innemen.

Een ander scenario, dat kan samenvallen met het eerste, is dat Europese moslims zelf het initiatief nemen. Het is aannemelijk dat de dreiging van terrorisme nagenoeg zal verdwijnen als in het Midden-Oosten en in Noord-Afrika vrede, welvaart en welzijn heerst zoals bij ons in Europa. De Europese moslims, en allicht alleen zij, kunnen dit met vredelievende middelen realiseren. Als miljoenen van hen terugkeren naar de landen van herkomst, in die landen investeren en op democratische wijze de macht ontnemen van corrupte machthebbers die alle rijkdom van die landen naar zich toetrekken, ontstaat zicht op een islamitisch rijk waar mensen volgens hun geloof in vrede kunnen leven.

Duizenden jonge moslims hebben zich aangesloten bij ISIS en zijn in Syrië medeplichtig geweest aan onnoemelijke wreedheden. Wordt het nu niet eens tijd dat tienduizenden jonge moslims die in Europa goed zijn opgeleid zich gaan inzetten voor de landen van hun voorouders?

Politieke impasse doorbreken

Zijn deze scenario’s realistisch? Is er een andere oplossing, behalve besluiteloos doormodderen zoals nu het geval is, totdat de hel losbreekt? Ik twijfel niet aan de goede bedoelingen van mensen die asielzoekers opvangen en die een strijd leveren tegen elke vorm van discriminatie van minderheden. Maar als al deze goedbedoelde initiatieven ertoe leiden dat in de islamitische landen de ellende blijft voortduren en de terreur in Europa van kwaad tot erger wordt, hebben noch zij noch wij toekomst. Alle reden om samen met de moslims de politieke impasse van nu te doorbreken. Misschien ligt de oplossing in een alliantie tussen diegenen die opkomen voor de Europese waarden en de moslims die streven naar een beschaafd islamitisch rijk.