Doneer aan TPO
 

Kaaskoppen, meer respect voor Nederturken!

'Open de ogen voor het Nederturkse financiële en immateriële potentieel'

Door: , 17:29, 24 september 2016

'Open de ogen voor het Nederturkse financiële en immateriële potentieel'

Nederturkse vloggers terroriseerden wijkbewoners, hulpverleners en journalisten, sloopten voorzieningen en probeerden het gezag te tarten. Colleges van burgemeester en wethouders bezwijken bijkans onder verwijten over ontoereikende reacties op het tuig. TPO wrijft het de gezaghebbers keer op keer onder de neus.

Repressie

Desalniettemin verlangen burgers, beleidsmakers, consultants, columnisten en, jazeker, ook burgemeesters en wethouders het onverbiddelijk handhaven van de wet.  Deze verlangens worden aangescherpt met pleidooien voor meer repressie want surveillance, samenscholingsverbod en cameratoezicht blijken ontoereikende maatregelen. TPO houdt de vinger aan de pols en registreert het falen.

Dialoog aangaan

Een standvastig gezelschap van burgemeesters, hoogleraren, ambtenaren en consultants benadrukt dat hard optreden alleen niet werkt: ‘praten’ moet ook. TPO verwijst met gepast cynisme naar kwaliteitskranten voor dergelijke pleidooien, die uitblinken in het verhullen wat het ‘praten’ behelst  (zie bijvoorbeeld: Hard optreden werkt, praten moet ook).

Dit betekent in de eerste plaats ‘luisteren’ om geïnformeerd te worden over de lasten en lusten van de Nederturkse doelgroep. Dat luisteren moet leiden naar een ‘pittig’ gesprek met de ouders en hun puberende en post-puberale spruiten. Daarbij voegt zich geregeld de garantie om ‘randvoorwaarden’ te financieren, die optimale participatie van de spruiten en hun familie in de Nederlandse samenleving mogelijk zouden maken.

Respect

De Nederlandse samenleving moet beiden beheersen: repressie en dialoog (lees: luisteren en noden ledigen). De bal ligt bij Nederlanders, al ruim veertig jaar. Bizar genoeg ontbreekt steevast de derde optie, ‘Zoek ’t zélf uit’: Nederturken onderkennen als daadkrachtige actoren met primair een eigen verantwoordelijkheid.

Die Nederturkse gemeenschap wordt niet serieus genomen. Hoe vernederend. Mag ik wat meer respect. Zijn Nederturken er alleen om te wachten tot burgemeesters de dialoog aangaan, de beurs openen of je een snerpende tik op de vingers verkopen?

Potentieel

Het vermogen van de Nederturken moet toereikend zijn om grotendeels de problemen van de eigen jeugd zélf op te lossen. Open de ogen voor dat Nederturkse financiële en immateriële potentieel. De Nederturken weten tientallen moskeeën op te tuigen en draaiende te houden, imams te laten invliegen en te onderhouden; duizenden Nederturken gaan (jaarlijks) op vakantie in hun moederland; een handvol Nederturken weet in enkele dagen tijd honderden Nederturkse ouders te overtuigen hun kinderen van een school af te halen; een Nederturk weet met zijn vlogpraktijk meer dan honderdduizend abonnees te werven; een Nederturkse dame weet een ziekenhuis te laten bloeien (én bloeden); Nederturken blijken ‘groene vingers’ te hebben en die in groot geld om te zetten in Noord-Brabant; Nederturken weten een politieke partij op te tuigen; enzovoorts, enzovoorts.

Kaaskoppen, mag ik wat meer respect voor de Nederturkse moslims en het groeiende aantal afvalligen! Laten we dat potentieel van de Nederturken maar ’s voorop stellen. Er is zelfs ’n slogan voor te bedenken: Nederturken, steek vooral de hand eens in eigen boezem!

Varkentje wassen

We kennen de problemen waarmee de Nederturkse jongeren worstelen. De Nederlandse samenleving is stellig niet de grote bron van ellende die wij denken dat die is. Het zijn de vele obstakels in eigen gelederen waar Nederturkse vloggers onder bekneld raken. In de eigen Nederturkse gemeenschap ligt ook de oplossing. Heus, dat varkentje kunnen Nederturken zelf wel wassen, gezien het potentieel.

Nederturken hebben geen kaaskoppen nodig om taalachterstand weg te werken; om het in Nederland verdiende geld exclusief hier in hun spruiten te investeren; om hun discriminatie van de Afro-Nederlanders, Marokkanen en Joden om te buigen in waardering; om hun seksuele moraal bij te stellen, zodat je kunt trouwen met wie jij wilt en zodat homo’s en het lesbisch ouderschap geaccepteerd worden; om hun meiden de ruimte te geven geen hoofddoek te dragen en geen ramadan te vieren; om het islamitische koloniale slavernijverleden te veroordelen en herstelbetaling te bepleiten; om afvalligen te koesteren vanwege de emancipatoire kracht.

Zoek ‘t zelf uit

Kaaskoppen, wat een arrogantie om te denken dat exclusief met repressie en dialoog het Nederturkse tuig wel modelburgers worden.

Kom op, Nederturken, wacht niet op een boze burgemeester en een Nederlandse beurs met geld; zoek het vooral zélf uit.

 

 
Tags:
 
 
   

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace