Doneer aan TPO
 

Miljoenennota – Prinses Amalia begint met startsalaris van 1,5 miljoen euro

Koning Willem Alexander gaat er 142.000 euro op vooruit - Ook meer belastinggeld voor Máxima en Beatrix

Door: , 16:03, 20 september 2016

Koning Willem Alexander gaat er 142.000 euro op vooruit - Ook meer belastinggeld voor Máxima en Beatrix

Wanneer prinses Amalia in 2021 18 jaar oud wordt trapt de Prinses van Oranje af met een startsalaris van 1.495.000 euro. Dat staat in de begroting van de Koning, onderdeel van de Miljoenennota. Daarvan is 263.000 euro inkomen, 1.232.000 euro is bedoeld voor de ‘personele en materiële uitgaven’ van wat officieel heet ‘de vermoedelijke opvolger van de Koning’.

Koning Willem-Alexander gaat er vanaf volgend jaar jaarlijks 142.000 euro op vooruit en komt dan uit op een totaaluitkering van 5.548.000. Ook de vorstin en prinses Beatrix gaan er op vooruit met respectievelijk 24.000 euro en 39.000 euro.

begroting-koning

Lees ook

Troonrede 2016: Het gaat hartstikke lekker met Nederland

 
 
 
 

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie via het formulier minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie. Of doe hier een donatie aan TPO via creditcard.
 

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace