Politiek

Amsterdams D66-raadslid dat geweld tegen journalisten prima vindt wil nu snorfiets verbieden

13-09-2016 13:20

De snorfiets moet verboden worden in Nederland, vindt D66 in Amsterdam en Noord-Holland. Dat heeft het Amsterdamse raadslid Jan-Bert Vroege tegen Het Parool gezegd. Volgens hem brengt de snorfiets de verkeersveiligheid in gevaar omdat het merendeel van de snorfietsen te hard rijdt over het fietspad. Snorfietsen zouden moeten worden omgebouwd tot bromfietsen. Ook moeten er meer plekken komen waar het blauwe kenteken om kan worden gezet in een geel bromkenteken. Dat kan nu nog alleen bij de ANWB in Lelystad. Vroege gaat zijn voorstel bij het landelijke D66-congres indienen.

Anp

Jan-Bert Vroege (D66, Amsterdam) werd eerder landelijk bekend omdat hij via Twitter extreem-links geweld tegen Powned-journalisten goedpraatte. Hij weigerde daarna excuses tot Powned-journalist Rutger Castricum hem confronteerde en min of meer excuses afdwong.

Ondanks het feit dat Jan-Bert Vroege (D66, Amsterdam) geweld tegen Powned-journalisten goedkeurde, en via Twitter doorgaat met het demoniseren van journalisten, zit hij nog gewoon in de Amsterdamse gemeenteraad als ‘democraat’ en ‘sociaal-liberaal’.