Aanvulling en reactie op artikel: ‘Homoseksualiteit kan worden aangepraat’

20-06-2016 16:57

Mijn tekst Homoseksualiteit kan worden aangepraat heeft enkele negatieve en boze reacties opgeleverd. Ik weet niet hoe de meerderheid van de lezers erover denkt. Mijn bijdrage werd al meer dan 1100 keer op Facebook gelinkt.

Ik geef een korte aanvulling. Bij mijn bijdrage gaat het in de eerste plaats op het belichten van het belang van het gewone gezin. Daar wordt nauwelijks of niet over gepraat in de media, terwijl minderheidsgroepen steeds weer de aandacht krijgen. Dat laatste mag natuurlijk.

Discriminatie moet worden bestraft

Wat de homoseksuelen betreft: in mijn tekst benadruk ik dat zij een gewoon onderdeel van onze samenleving vormen, want vijf procent van de mensen is homoseksueel. Verder zeg ik dat discriminatie zwaar bestraft moet worden. Ik pleit voor goede voorlichting op school, met de kanttekening dat die voorlichting geplaatst moet worden in een breder ontwikkelingspsychologisch kader.

De opmerking over Zwarte Piet is gewoon bedoeld als grapje. Hier moet niets achter worden gezocht.

Stabiele relaties

Een belangrijke opmerking betreft de laatste alinea van mijn bijdrage. Hier zeg ik dat het stabiele gezin het fundament is van een menswaardige samenleving, op voorwaarde dat die relatie gebaseerd is op een onvoorwaardelijk engagement voor elkaar. Hieruit mag niet afgeleid worden dat andere samenlevingsvormen animaal zijn of onaangepast. Ook homoseksuele relaties kunnen stabiel zijn en gebaseerd op een onvoorwaardelijk engagement. Dit had ik er best meteen aan kunnen toevoegen.

Ik hoop hiermee mijn homoseksuele vrienden en vriendinnen gerustgesteld te hebben. Kijk ook eens op mijn website: alles staat in het teken van meer solidariteit met elkaar. Soms zijn mijn voorstellen niet politiek-correct.

 

Lees ook: homoseksualiteit kan worden aangepraat.

Lees ook: ingezonden reactie op artikel ‘homoseksualiteit kan worden aangepraat’.