Haagse grabbelton

VIDEO – Jacques Monasch wil vijf kilo Griekse feta van Jonge Socialisten

19-06-2016 21:52

Dit weekeinde stapte Bart van Bruggen op als voorzitter van de Jonge Socialisten (JS), de politieke jongerenorganisatie van de PvdA (Qua opvolging is het overigens een meisje geworden). De rode jeugd had in het verleden een kleine aanvaring met de tegendraadse PvdA’er Jacques Monasch. De contacten tussen Griekenland en Europees rekenmeester Jeroen Dijsselbloem bevonden zich op dat moment op een dieptepunt. Monasch sprak zich daar op Twitter over uit, wat weer bij Van Bruggen cum suis in het verkeerde keelgat schoot. Omdat het volgens de jongeren niet louter kommer en kwel is in de Helleense Republiek schonken ze Monasch vijf kilo Griekse feta-kaas.

Speciaal voor het JS-congres alwaar Van Bruggen afscheid nam, sprak Monasch een video-boodschap in. U begrijpt: die vijf kilo feta is nu dus op. Waar blijft de nieuwe feta? Jacques Monasch wil zijn feta.

De Haagse Grabbelton is een rubriek van notities, geruchten, observaties en onbewezen theorieën uit de Nationale Vergaderzaal. Maar u vindt hier ook de kruimels die de kolommen bijna niet haalden en hopelijk ook enkele krenten uit de Haagse Pap.