Politiek

Zorginstelling start integriteitsonderzoek naar Selçuk Öztürk (Denk)

15-06-2016 14:31

De Limburgse zorginstelling Daelzicht is een integriteitsonderzoek gestart naar een transactie met Tweede Kamerlid Selçuk Öztürk uit 2011. De politicus van de beweging DENK kwam in beeld na vragen van NRC. De zorginstelling heeft in 2011 een voormalig zorgcomplex aan een bedrijf van Öztürk verkocht. Dit is volgens de krant tegen een opmerkelijk lage prijs gebeurd.

Daelzicht kwam vorige maand in opspraak door vriendjespolitiek. Het interim-bestuur heeft daarop besloten een onderzoek te starten. “We waren al bezig met een onderzoek om alle transacties te bekijken. Na de vragen die door het NRC zijn gesteld, nemen we de transactie met Öztürk in dit onderzoek mee.”

Een andere zorginstelling, Reinaerde uit Utrecht, zegt onderzoek te doen naar mogelijke omkoping. Hier zou een medewerker van de instelling in 2007 1000 euro hebben ontvangen van de politicus voor het aannemen van een opdracht. De twee kenden elkaar van de PvdA, Öztürk was fractievoorzitter in Roermond, Emin Karaaslan was PvdA-raadslid in Harderwijk. Hij werkt sinds 2011 niet meer bij Reinaerde.

De voorzitter van de politieke beweging Denk zat overigens in 2011 nog niet in de Kamer.

Öztürk is vooralsnog onbereikbaar voor commentaar.

Anp