Haagse grabbelton

Van der Steur: Mijn KPN-reclamebrief was een communicatiefout

13-06-2016 16:10

Wellicht herinnert u zich dat begin deze maand minister van Veiligheid en Justitie Ard van der Steur (VVD) in opspraak kwam vanwege de Teevendeal een reclamebrief van KPN die zijn handtekening droeg. De gemeente Zoetermeer (burgervader van dienst: partijgenoot Charlie Aptroot) had in samenwerking met het bedrijf ‘een uniek aanbod’ voor een beveiligingssysteem u vriendelijk aanbevolen door de minister.

Communicatiefout, schrijft de minister maandag aan de Tweede Kamer:

 

“Met deze brief is de indruk gewekt dat dit product mede door mij wordt aangeboden. Dit is onjuist. (-) Wel betreur ik het dat er in dezen sprake is geweest van miscommunicatie. Hierdoor is de brief die naar de inwoners van de gemeente is verstuurd niet afgestemd met dan wel geaccordeerd door mijn departement.”

 

Heeft de minister wellicht een tweelingbroer?

De Kamerbrief van Van der Steur over de kwestie is overigens een alleraardigst voorbeeld van het optrekken van politieke rookgordijnen. Leest u deze zinsnede uit dezelfde brief  eens:

 

“Zoals ik in mijn brief aan u van 19 mei jl. heb gemeld , is de daling van het aantal HIC-feiten mede te danken aan de nauwe samenwerking tussen publieke en private partners. De met de telecomsector en Samsung ontplooide activiteiten om het aantal gestolen smartphones terug te dringen zijn daarvan een goed voorbeeld.”

 

Werkelijk niemand had het over Samsung of het stelen van mobieltjes! Het ging over KPN, Van der Steur en de gemeente Zoetermeer. En de minister wist er wel degelijk van. Of hij moet een tweelingbroer hebben waar we geen weet van hebben.

De Haagse Grabbelton is een rubriek van notities, geruchten, observaties en onbewezen theorieën uit de Nationale Vergaderzaal. Maar u vindt hier ook de kruimels die de kolommen bijna niet haalden en hopelijk ook enkele krenten uit de Haagse Pap.