TPOok!

 
avatar
   
Politiek

Poroshenko: Nederland steunt Oekraïne inzake associatieverdrag

Nederland: Eh, dat klopt niet

De president van Oekraïne lijkt zich weinig zorgen te maken over de uitslag van het Nederlandse referendum over het associatieverdrag tussen zijn land en de Europese Unie. Op het Twitter-account van het kantoor van Petro Poroshenko verscheen vrijdag de volgende boodschap: “We hebben de volledige steun van Nederland. De uitslag van het referendum van 6 april was uitsluitend van raadgevende aard.”


Nederland stemde op 6 april met ruime meerderheid tegen het associatieverdrag met Oekraïne. Het Nederlandse kabinet gaf eerder aan pas eind juni, na het Britse referendum over EU-lidmaatschap, in detail te willen treden over hoe om te gaan met de uitslag.

In een reactie op de tweet zegt het kabinet dat tegenover de Tweede Kamer duidelijk is aangegeven dat de uitslag betekent dat Nederland het verdrag niet zonder meer kan ratificeren. Het kabinet heeft ook duidelijk gemaakt dat er met het nee iets moet gebeuren:

 

“Dat standpunt is niet veranderd.”

 

Er worden op dit moment gesprekken gevoerd met internationale partners. Dat is onderdeel van het stap-voor-stapproces om tot een oplossing te komen die voor alle betrokken partijen acceptabel is. Er zijn bij deze gesprekken geen afspraken gemaakt over de inhoud of reikwijdte van een mogelijke oplossing. Alle opties liggen nog op tafel. En als het niet lukt om een bevredigend antwoord te formuleren op het nee, dan wordt er niet geratificeerd, aldus het kabinet in de verklaring.

Lees ook

TPO – Dossier GeenPeil

ANP

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.