Politiek

Uniek: politie die zelf contact opneemt met burger om aangifte te doen

26-05-2016 20:59

Sylvana Simons zou aangifte van discriminatie moeten doen. De Amsterdamse hoofdcommissaris Pieter-Jaap Aalbersberg heeft dat donderdag gezegd tegen AT5. “Voor alle burgers geldt: als dit je overkomt, doe aangifte”, aldus Aalbersberg.

Volgens Aalbersberg zal ook de politie contact met Simons opnemen om te kijken of ze aangifte wil doen. “We hebben echt een aangifte nodig om goed onderzoek te doen.”

Sylvana Simons is Nederlands staatsburger. Maar in tegenstelling tot Sylvana krijgen andere Nederlandse burgers helemaal niet zoveel service van de politie als ze aangifte willen doen. Integendeel, meestal is het erg moeilijk om ergens aangifte van te doen, zo niet onmogelijk, laat staan dat het OM de zaak ook nog gaat onderzoeken.

Maar omdat Sylvana Simons niet blank is en vooral wordt gekwetst met ‘racistische’ reacties krijgt zij nu een hele andere, speciale voorkeursbehandeling. In Nederland heet dat: de tweematen-behandeling. Want de ene burger is de ander niet, zoals het ene dreigen en haten het andere niet is.

In Nederland geldt kortom: als het om ‘racisme’ en ‘discriminatie’ gaat doen politie en justitie alles voor je, tot en met vooraf ingevulde aangiftes in diverse talen aan toe. Gaat het niet om ‘racisme’ en ‘discriminatie’, dan heeft u pech en bent u één van de miljoenen burgers waar hooguit eens een paar keer flink op wordt gepoept.