Haagse grabbelton

Muizen poepen in koffie van Kamerleden PvdA, SP, SGP en Partij voor de Dieren

31-03-2016 21:22

De Tweede Kamer kampt al jarenlang met een muizenprobleem.  Deze maand is echter een grens overschreden, melden verschillende Kamerleden donderdag aan ThePostOnline: de knaagdieren zijn inmiddels zo onbeschaamd dat ze poepen in de koffie van Kamerleden. Dat is het Restaurantbedrijf van de Nationale Vergaderzaal ook niet ontgaan. In de gebouwen waar de fracties van PvdA, SP, SGP en Partij voor de Dieren huizen, zijn de koffieautomaten inmiddels in lockdown.

‘Koffieautomaten buiten gebruik’

In een eerder deze maand verspreid schrijven van het Restaurantbedrijf valt te lezen:

 

“Alle koffieautomaten in gebouw Koloniën en gebouw C zijn sinds dinsdag 22 maart buiten gebruik. De automaten moeten uit voorzorg worden geïnspecteerd en schoongemaakt vanwege overlast van muizen. Naar verwachting worden de automaten na het meireces weer in gebruik genomen.”

 

Zijn Kamerleden dader of slachtoffer?

De vraag is echter of de Kamerleden en hun fractiemedewerkers naast slachtoffer eigenlijk ook niet dader zijn. Want wat denkt u van deze passief-agressieve opmerking incluis beloning?

 

“Om de muizenoverlast te beteugelen, is het verzoek aan alle Kamerbewoners om geen voedselresten achter te laten op werkkamers of afruimbalies. Het Restaurantbedrijf bezorgt eind april een doos gebak bij de Kamerbewoners die erin slagen om de afruimbalie in hun werkomgeving het schoonste van allemaal te houden.”

 

De Haagse Grabbelton is een rubriek van notities, geruchten, observaties en onbewezen theorieën uit de Nationale Vergaderzaal. Maar u vindt hier ook de kruimels die de kolommen bijna niet haalden en hopelijk ook enkele krenten uit de Haagse Pap.