Politiek

SP-Kamerlid Harry van Bommel doet aangifte wegens laster

30-03-2016 20:49

Tweede Kamerlid Harry van Bommel van de SP heeft een aanklacht wegens laster en smaad ingediend tegen een Nederlandse oud-militair. Die beschuldigt Van Bommel ervan eind februari zijn vrouw te hebben aangerand in Suriname, waar het Kamerlid op vakantie was.

Volgens Van Bommel is op de bewuste avond in Paramaribo niets ‘onbetamelijks’ gebeurd. “Een getuige die er de hele avond bij zat heeft ook een verklaring afgegeven die dat bevestigt”, aldus het Kamerlid, dat woensdag reageerde op een publicatie in Privé.

De man heeft alles en iedereen laten weten mij te gronde te willen richten, stelt Van Bommel. Op de bewuste avond heeft de man volgens Van Bommel nog gemaild dat het gezellig was. “Pas twee dagen later kreeg ik een scheldmail.” Hij heeft gehoord dat er een aangifte wegens aanranding is gedaan, ‘maar ik heb het formeel nog niet vernomen’.

SP-partijleider Emile Roemer is van de aanklacht op de hoogte. “Hij wordt van alle stappen geïnformeerd.” De voorzitter van de Tweede Kamer weet er ook van.

Van Bommel kwam in 2007 in opspraak over de manier waarop hij tijdens een reis van een Kamercommissie naar Jordanië een lokale medewerkster van de Nederlandse ambassade in Amman had aangesproken. Van Bommel bood hierna excuses aan waarna de zaak was afgedaan.

ANP