Haagse grabbelton

En toen was er opeens geen kinderarbeid meer in Oekraïne

21-03-2016 15:43

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft een waarschuwing voor kinderarbeid in Oekraïne van de website gehaald. Tot voor kort werden Nederlanders die in Oekraïne willen ondernemen gewaarschuwd met de tekst ‘vooral als u in de agrarische sector of in de bouw onderneemt, is de kans aanmerkelijk dat een productiebedrijf of onderaannemer gebruik maakt van kinderarbeid’. Volgens Partij voor de Dieren-voorvrouw Marianne Thieme is de tekst sinds een week verdwenen van de overheidswebsite die valt onder het ministerie van Economische Zaken.

Op de pagina over Oekraïne van Rvo.nl staat nu niets meer over kinderarbeid, terwijl dat eerst wel zo was.

Thieme wil nu een reactie van het kabinet: Is er plotsklaps geen kinderarbeid meer in Oekraïne of is er een andere reden om de pagina te verwijderen? De politica verwijst naar een Amerikaans rapport over kinderarbeid in Oekraïne uit 2014. Ook heeft Thieme vragen over de timing:

 

“Hangt de verwijdering van de tekst op enigerlei wijze samen met het referendum over het associatieverdrag op 6 april a.s.? Zo nee, deelt u dan de mening dat de verwijdering wel op een zeer ongelukkig moment en kennelijk zonder noodzaak heeft plaatsgevonden?”

 

Wordt vervolgd.

De Haagse Grabbelton is een rubriek van notities, geruchten, observaties en onbewezen theorieën uit de Nationale Vergaderzaal. Maar u vindt hier ook de kruimels die de kolommen bijna niet haalden en hopelijk ook enkele krenten uit de Haagse Pap.