Politiek

Burgemeester Amstelveen met de dood bedreigd vanwege komst vluchtelingen

10-03-2016 16:46

Burgemeester van Amstelveen Mirjam van ‘t Veld (CDA) is eind vorige week per brief met de dood bedreigd. De bedreiging hangt samen met de komst van vluchtelingen naar Amstelveen. Dat schrijft zij donderdag aan de gemeenteraad.

‘Ik zal niet wijken voor bedreigingen’

De brief was aan haar persoonlijk gericht als burgemeester. Van ‘t Veld heeft aangifte gedaan en het OM ‘pakt deze zaak hoog op’.

 

“U zult begrijpen dat ik geschrokken ben, maar nog meer dat ik teleurgesteld ben over de mensen die deze brief anoniem aan mij hebben gestuurd, de opvattingen die zij verkondigen, opvattingen die kennelijk met een doodsbedreiging moeten worden opgelegd. (-) Ik zal niet wijken voor bedreigingen.En ik vraag u om dat ook niet te doen. Wij wijken niet voor bedreigingen, loze kreten en bangmakerij. Laten wij samen blijven staan voor de waarden die wij belangrijk vinden.”

 

Noodopvang eind april gereed

Een leegstaand kantoorpand aan de Laan van Kronenburg zal worden gebruikt als noodopvanglocatie voor maximaal 400 vluchtelingen. De locatie wordt de komende periode verbouwd tot noodopvang. De verwachting van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) is dat de noodopvang eind april 2016 in gebruik zal worden genomen.

Lees ook

Angst voor noodopvang Syriƫrs en Irakezen in Joodse wijk Amstelveen

Foto: Nico Jacobs