Doneer aan TPO
 

OVSE stuurt geen waarnemers naar Geenpeil-referendum op 6 april aanstaande

'Sorry, waarnemers zijn dan elders bezig'

Door: , 18:24, 08 februari 2016

'Sorry, waarnemers zijn dan elders bezig'

De internationale organisatie OVSE stuurt geen waarnemers voor het Oekraïne-referendum op 6 april in Nederland. Volgens de OVSE (Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa) worden haar waarnemers dan al elders ingezet.

Dat heeft minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken maandag aan de Tweede Kamer gemeld. De OVSE had eerder al laten doorschemeren niet te kunnen. De instantie zegt desondanks bereid te zijn Nederland te helpen bij het versterken van de democratische instellingen en mensenrechten.

De initiatiefnemers van het referendum, het actiecomité GeenPeil, hadden aangedrongen op waarnemers. De Tweede Kamer schaarde zich achter het verzoek.

GeenPeil zegt dat het met het referendum de democratische besluitvorming in Nederland wil verbeteren. Het referendum gaat over verdere Europese samenwerking met Oekraïne.

Anp

Tags:
 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie

Advertentie

 
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
 

Inloggen

 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace