Opinie

Bonusquote: Minister Ploumen (PvdA) wil dat u nog veel meer belasting betaalt

08-02-2016 09:19

 

“Dat we de groeiende ongelijkheid tolereren, zal door de geschiedenis worden beoordeeld als de grootste fout sinds het communisme. Ongelijkheid is er de moeder aller crises.

Of het nu gaat om conflicten, klimaatproblemen, economische stagnatie of migratie, ongelijkheid is altijd een oorzaak.

Wat kunnen we doen? Het sterkste wapen tegen ongelijkheid zijn belastingen. Overheden moeten hun beloften nakomen om belastingontduiking en -ontwijking te bestrijden.

Moreel gezien is het al ver na twaalven, maar ook vanuit economisch perspectief is het de hoogste tijd. Investeringen in belastingen en in de allerarmsten zijn zeer rendabel, zo blijkt uit alle cijfers.

Nederland heeft een gemiddelde belastingdruk van achterin de 30 procent, Scandinavische landen zitten ver in de 40. Ik wens dat elk land toe! Een goed belastingsysteem is een voorwaarde voor een goed functionerende samenleving.”

 

Minister van Ontwikkelingssamenwerking Lilliane Ploumen (PvdA) weet nu al wat door de geschiedenis zal worden beoordeeld als de grootste fout sinds de sociaaldemocratie het socialisme communisme: ongelijkheid.

Ongelijkheid is natuurlijk allemaal de schuld van de rijken. Rijken hebben succes, maken winst en zijn daarom stom. Rijken moeten dus kapot heel veel meer belasting gaan betalen zodat de armen ook geld krijgen en dan wordt iedereen middelmatig saai arm gelijk en dus gelukkig, aldus Ploumen in Trouw.

Ohja, Ploumen zegt er ook nog bij: ‘Mits het belastinggeld verstandig wordt besteed’, maar dat kunnen we gerust aan een door en door betrouwbare partij als de PvdA overlaten, dat is vanzelfsprekend, nietwaar?

Dus of u even naar Scandinavisch communistisch socialistisch model nóg meer belasting wilt betalen want dan wordt ook uw maatschappij een fijne genivelleerde heilstaat met een grote controlerende overheid die uw verdiende geld afpakt. En vergeet niet: de geschiedenis zal u belonen!