Doneer aan TPO
 

Opiniepeiling Maurice de Hond: 60 procent tegen associatieverdrag

Geen veranderingen in peiling Tweede Kamer

Door: , 9:45, 07 februari 2016

Geen veranderingen in peiling Tweede Kamer

De peiling van politieke voorkeur laat wederom geen verschuiving zien. (pdf) In de afgelopen 4 weken zitten we weer in een heel stabiele periode. De PVV blijft daarin dus de grootste.

peiling-f

Referenda in Nederland

Een maand voor het referendum in 2005 over de Europese Grondwet was de verwachte opkomst 32 procent en de verwachte tegenstem 52 procent. In de maand erna zijn die percentages fors gestegen naar een opkomst van 63 procent en een percentage tegen van 52 procent.

Twee maanden voor het referendum over het associatieverdrag met Ukraine is de verwachte opkomst 26 procent en de verwachte tegenstem 60 procent. Kiezers van de PVV en SP van dit moment zullen voor het overgrote deel tegenstemmen. Kiezers van PvdA, D66 en GroenLinks voor het overgrote deel voor.

De uiteindelijke uitslag (zowel opkomst als percentage voor-tegen) zal volledig afhangen van het verschil in opkomst tussen de kiezers van de verschillende partijen en veel minder van de mate waarin kiezers nog van voor naar tegen overgaan of andersom.

 
ingezonden mededeling

Vandaag op dealert.nl

Deze tuinopberkkist is groot! En nu maar 39 euri. Ruim de tuinrommel van afgelopen zomer nu maar eens op. Deze deal staat hierrr live!

 
 
 
 
Toon / Verberg Reacties