Politiek

Dubbelbonusquote: Sam en Wim van Rooy

24-01-2016 11:47

“De leiders van dit land en van Europa verkwanselen onze vrije cultuur, onze democratische rechtsstaat en onze opgebouwde welvaart. Dit doen ze door twee ideologisch-utopische stokpaardjes als een soort nieuwe theologie boven alles te stellen: enerzijds een wereld zonder grenzen met massa-immigratie en multiculturaliteit, met als gevolg onveiligheid, vervreemding en islamisering; en anderzijds supranationalisme en Europese eenmaking of ‘integratie’, met als gevolg de uitholling van de democratische rechtsstaat en een inperking van de (individuele) vrijheid. Het gevolg is een ‘verweesde samenleving’, waarover Pim Fortuyn twintig jaar geleden al schreef. De huidige postmodernistische tijdgeest, die wordt gekenmerkt door oikofobie, de afkeer van de eigen cultuur (Thierry Baudet) en cultuurrelativisme enerzijds; en macrofilie, de tomeloze drang naar grootschaligheid anderzijds, moet worden omgebogen. De toekomst is aan de kleinschaligheid en de menselijke maat.”

 

Sam van Rooy is publicist en werkt als woordvoerder voor het Vlaams Belang. Uitgebreid interview met video via Newsmonkey.

 

“In Vlaanderen is de achterlijke politieke correctheid in elke vezel van de elite – de journalistieke, de politieke, de academische en de culturele – doorgedrongen. Die nieuwe achterlijkheid woekert in elke ziel en verspreidt zich als dogmatisch gif in elk jong brein, want dat wordt via de scholen en de media grondig gehersenspoeld, en dat via een postmoderne versie van de Pravda als het ware, de pravda als sempiternele waarheid waarop geen kritiek mogelijk is. De vrije gedachte bij ons is dan ook zo dood als een pier, zowel bij de vrijzinnigen als bij de gelovigen.

Het debat loopt hier tien jaar achter op Nederland, waar ik zowel in Buitenhof als op de radio mijn verhaal kon doen. Niemand bij ons las mijn boek en daarvan gaven de interviewers met hun gebruikelijke politiek correcte parti pris blijk (Knack). Ook de intentieprocessen (zonder wederwoord – De Standaard) waren legio. De VRT met zijn rode en groene journalisten bestaat het om een boek met zo’n grote oplage dat zoveel weerklank vindt bij de modale man en vrouw in de straat compleet te negeren, terwijl de eerste de beste islamitische oplichter elke dag aan het woord mag komen.

Dat het Westen in het algemeen aan ontkenning van de werkelijkheid doet, ligt volgens mij aan verschillende zaken. Onze geesten zijn door en door gepacificeerd, waardoor we het kwade niet meer kunnen herkennen. Badinerend: een politiek correcte bobo zou zelfs geen nazi in een uitroeiingskamp herkennen. We zijn alleen nog maar in staat te oecumeniseren.

Het Westen is dusdanig gefeminiseerd via zijn Ikea-kastjes, de permanente human interest als berichtgeving en de metroseksueel dat het zich geen vijand meer kan voorstellen en nog minder het verweer ertegen. Tegen de biologie van de islam is geen kruid gewassen, en al zeker niet die van de consumerende westerling die zich kapot amuseert en entertaint.

Het geweld in onze samenleving, getriggerd vaak door het terrorisme van de islam, zal een blijvend fenomeen worden. De micro-burgeroorlogen en de beiroetisering van onze steden is aan de volle gang. Europa wordt een mix van de romans van Orwell, Burgess, Raspail en Houellebecq.”

 

Wim van Rooy, publicist, is de vader van Sam van Rooy. Hij schreef de spraakmakende bestseller Waarover men niet spreekt. Bezonken gedachten over postmodernisme, Europa en islam. Mocht u zich dus afvragen waar die Samn van Rooy het van heeft dan weet u dat nu dankzij dit interview.