TPOok!

 
Politiek

En toen zat er opeens buitenlands geld in het Ja-kamp van het Oekraïne-referendum

Stem voor Nederland krijgt twee ton van omstreden miljardair Soros

De omstreden Amerikaanse miljardair George Soros stort 200.000 euro in de campagne-kas van Stem voor Nederland, de club van oud- Sarah Palin-adviseur Joshua Livestro, die zich hard maakt voor een ‘ja’ tijdens het referendum over het associatie-verdrag met Oekraïne. Soros’ Open Society Foundations bevestigt dat de oud-investeerder zich mengt in het Nederlandse referendum. Dat meldt de NOS vrijdag. Soros werd in 2011 schuldig bevonden aan handel met voorkennis. Hij moest toen een boete betalen van 2,2 miljoen euro.

Eerder deze week werd bekend dat Amerikaanse inlichtingendiensten onderzoek doen naar Russische beïnvloeding van Europese politieke partijen en organisaties zoals Geenpeil.

Zowel GeenPeil, Forum voor Democratie, Stem voor Nederland als het Burgercomité hebben volgens de NOS 50.000 euro subsidie aangevraagd bij de Nederlandse overheid om een campagne te kunnen voeren. Maandag maakt de speciale referendumcommissie van de Kiesraad bekend hoeveel organisaties subsidie hebben aangevraagd; een week later wordt duidelijk aan wie die zijn toegekend.

Lees ook

NOS – Amerikaanse miljardair sponsort ‘ja’-campagne Oekraïne-referendum

   

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.