TPOok!

 
avatar
   
Politiek

Bonusquote: ‘Het fenomeen dat vrouwen in de islam niets zijn’

'De eer van de familie bevindt zich tussen de benen van de dochter'

“In elk islamitisch land kan gebeuren wat in Keulen gebeurde, en het gebeurt daar ook dagelijks. Het zijn de waarden die schuldig zijn aan deze gebeurtenissen. Het zijn de waarden van islam.

Moslimmannen wordt vanaf jonge leeftijd geleerd vrouwen te minachten. Hen wordt geleerd dat vrouwen die een kort rokje of strakke broek dragen ‘beschikbaar’ zijn. Ze leren dat ze het recht hebben vrouwen zonder respect te behandelen.

Vrouwen worden geacht altijd thuis te zijn. Ze moeten altijd bij de familie blijven. En dan is er, uiteraard, die maagdelijkheidswaan. De eer van de familie bevindt zich tussen de benen van de dochter.

Dit is altijd zo geweest, maar het kan niemand wat schelen. De media gaan het al net zo lang uit de weg als dat de vrouwenhaat bestaat binnen de gesloten islamtische milieus. Nu, sinds Keulen, besteden we opeens aandacht aan een fenomeen. Het fenomeen dat vrouwen in de islam niets zijn. Maar iedereen, zoals ik, die is opgegroeid met de islam weet ook niet beter.

De vrouw als een akker, als een lustobject voor de man. Als je dat leert aan je zonen en dochters is het geen verrassing wat er gebeurde in Keulen en in de islamitische cultuur. Voor mij is het duidelijk: de aanvallen in Keulen hebben alles te maken met islam.

Veel moslims in Duitsland nemen de vrije samenleving niet serieus. Ze leven hun moslimsleven, gaan gewoon verder als in een islamitische cultuur, blijven hun eigen taal spreken. Stellen geen vragen en trekken niets in twijfel, of het moeten de Westerse waarden zijn. Ze verachten de waarden van hun gastland. Dit is wijdverbreid. Minachting voor een cultuur waarvan ze wel de voordelen ondervinden.

We moeten ophouden met zeggen dat dit niets te maken heeft met de islam. Het heeft alles te maken met islam. We moeten veel meer eisen van migranten. We moeten juist van migranten veel eisen.”

 

Voormalig-Femen-activiste Zana Ramadani (32) is opgegroeid als moslima. Ze woont nu in Berlijn en was zo aardig wat vragen te beantwoorden aan een verslaggeefster van Die Welt.

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.