TPOok!

 
avatar
   
Politiek

Frans Timmermans: ‘Moslimterreur komt door slecht onderwijs, soort van’

Wil dat 'we' een 'groter deel van de welvaart' aan onderwijs besteden

“We moeten ons als samenleving echt achter de oren krabben of we niet een groter deel van onze welvaart aan onderwijs zullen besteden.”
Dat zei vicevoorzitter van de Europese Commissie Frans Timmermans donderdagavond in Den Haag tijdens een openbare discussie met burgers. Hij vindt het nog steeds “onvoorstelbaar” dat er “talloze” kinderen van het basisonderwijs komen die de taal niet fatsoenlijk beheersen.

“Dan zijn ze toch kansloos!”, riep Timmermans. Hij vraagt zich af hoe het kan dat jongeren in bepaalde Europese binnensteden “ons zo ontzettend haten dat ze ons niet meer als mensen zien en het geen probleem vinden om ons op het terras bij een café overhoop te schieten of in een muziekzaal op te blazen.”

Hij denkt dat de sleutel voor een deel ligt in beter onderwijs: “Ik zeg: We hebben het verwaarloosd, we zijn niet streng genoeg geweest, maar we zijn ook niet goed genoeg geweest in het mensen echt in het onderwijs houden.”

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.