Doneer aan TPO
 

Buitenechtelijke zoon prins Carlos jr. wil een Bourbon de Parme worden

Prins wil dit voorkomen - Game of thrones bij de Oranjes

Door: , 15:32, 24 december 2015

Prins wil dit voorkomen - Game of thrones bij de Oranjes

De buitenechtelijke zoon van prins Carlos jr. wil een Bourbon de Parme worden. Dat bevestigt prins Carlos jr. – de oudste zoon van prinses Irene – aan ThePostOnline. Carlos Hugo Roderik Sybren Klynstra – in het dagelijks leven Hugo Klynstra – werd geboren in 1997, de prins heeft hem toen niet willen erkennen. Prins Carlos jr. wil nu voorkomen dat Klynstra alsnog een Bourbon de Parme wordt. In een reactie laat de prins donderdag aan TPO weten:

 

“Ik heb vernomen dat Hugo Klynstra een dergelijk verzoek heeft ingediend. Dat verzoek is op mijn initiatief nu voorwerp van een procedure. Het gaat om een persoonlijke aangelegenheid met een voor mij verdrietige achtergrond. Ik zie daarom af van een nadere toelichting en hoop dat de media de privacy en daarmee de rust van mijn gezinsleven zullen respecteren.”

 

Een nieuwe hertog van Parma en Piacenza?

TPO zocht contact met de prins nadat publicist jonkheer Titus von Bönninghausen vorige week over de kwestie schreef in van ADEL, de nieuwsbrief van de Nederlandse Adelsvereniging. Prins Carlos jr. – getrouwd met de journaliste Annemarie Gualthérie van Weezel –  is vader van de dochters Luisa en Cecilia. Wanneer de rechter en de Hoge Raad van Adel Klynstra zouden erkennen, betekent dat hij theoretisch de titel van zijn vader als hertog van Parma en Piacenza kan erven en uiteindelijk hoofd van het Huis Bourbon de Parme wordt. Ook zou dat betekenen dat Klynstra lid wordt van de Koninklijke Familie en als aanspreektitel Zijne Koninklijke Hoogheid krijgt. De jurist Irawan Sewandono waarschuwde in 1997 al voor dit scenario; prins Carlos had zijn zoon beter wel kunnen erkennen. Maar goed, allemaal theorie dus. Feit is dat Klynstra volgens de Wet op de Adeldom als buitenechtelijk kind een Bourbon de Parme kan worden. Ironisch: die wet werd in 1994 aangepast zodat de kinderen van prinses Irene konden worden opgenomen in de Nederlandse adel.

Game of thrones

Vorig jaar werd bekend dat prins Carlos jr. nog steeds de Spaanse troon claimt, iets waar de Spanjaarden anders over denken, bleek na onderzoek van TPO. Als Klynstra daadwerkelijk een Bourbon de Parme wordt, zou hij theoretisch dus ook aanspraak kunnen maken op de Spaanse troon.

Voor de verhoudingen binnen het Nederlandse Koninklijk Huis maken de ontwikkelingen weinig uit. Prinses Irene verspeelde haar aanspraak op de Nederlandse troon door in 1964 zonder toestemming van het parlement te trouwen met Carlos Hugo Bourbon de Parme. Hoe dan ook: Hugo Klynstra speelt een game of thrones. Een spel dat vermoedelijk voor de rechter zal eindigen.

Wordt vervolgd.

Lees ook

Schadevergoeding voor De Roy van Zuydewijn na aangifte prins Carlos jr.

 
 
 

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 

Advertentie

 
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
 

Inloggen

 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace