Doneer aan TPO
 

Porosjenko: Demonstratie Maidan-plein met Verhofstadt en Van Baalen was fout

Rob de Wijk over Oekraïne, MH17 en ISIS

Door: , 16:42, 17 november 2015

Rob de Wijk over Oekraïne, MH17 en ISIS

De toespraken van Europarlementariërs Guy Verhofstadt en Hans van Baalen op vrijdag 21 februari 2014 op het Maidan-plein in Kiëv hebben averechts gewerkt voor Oekraïne. Dat heeft president Petro Porosjenko tegen Rob de Wijk, directeur van The Hague Centre for Strategic Studies (HCSS), gezegd. In een interview met ThePostOnline vertelt De Wijk over de Oekraïne-crisis die leidde tot de aansluiting van de Krim bij Rusland:

 

“We hebben nooit gedacht aan de risico’s die we ermee lopen, maar je kon voorspellen dat Poetin dit zou doen. Vooral die demonstratie is een hele grote fout geweest, met mega-implicaties. Dat heeft Porosjenko, de huidige president van Oekraïne, zelf tegen me gezegd.”

 

In de rest van het interview heeft De Wijk het over Geenpeil (“Oekraïne-associatieverdrag opmaat voor EU-lidmaatschap? Lulkoek in kwadraat!”), MH17 (“Die Buk-raket: kwam die daadwerkelijk uit Rusland? Dat is bij mijn weten nog niet onomstotelijk vastgesteld.”) en de aanslagen in Parijs (“Het was stom van ISIS om dit aan de vooravond van de G20 te doen, want nu konden de wereldleiders meteen een gezamenlijke reactie formuleren.”).

Lees ook

Interview – ‘Oekraïne-associatieverdrag opmaat voor EU-lidmaatschap? Lulkoek in kwadraat!’

 
 
 
 

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace