TPOok!

 
Politiek

Prinses Margarita bijt juridisch (wederom) in het stof

Klacht tegen advocaat De Roy van Zuydewijn 'in alle onderdelen ongegrond'

Het zit prinses Margarita – de ex-vrouw van Edwin de Roy van Zudyewijn – juridisch niet mee. De Raad van Discipline van de Amsterdamse Orde van Advocaten heeft een klacht van prinses Margarita tegen De Roy’s advocaat Mark Meijjer ‘in alle onderdelen ongegrond‘ verklaard. Eind vorig jaar gaf het nichtje van koning Willem-Alexander een interview aan roddelblad Privé waarin zij beweerde dat zij dankzij haar ex-man bijkans in de schuldsanering was beland en dat ze een deel van zijn schulden heeft moeten betalen. Vervolgens ontkende de prinses het interview aan het blad gegeven te hebben. Toen Meijjer namens zijn cliënt verhaal ging halen kreeg hij een klacht aan zijn broek van de prinses: hij zou ‘ongeoorloofde druk’ op haar hebben uitgeoefend.

Meijjer had verder aan de advocaat van de prinses geschreven dat hij niet kon uitsluiten dat De Roy van Zudyewijn zélf de media zou zoeken inzake de kwestie. Iets wat die laatste ook deed in NRC Handelsblad.

‘Begrijpelijk dat cliënt belang had bij weerwoord’

De raad van Discipline stelt dat ‘de gewraakte passage dient te worden bezien in het licht van de door verweerder geschetste context en de voorgeschiedenis van de zaak’. “In die context is begrijpelijk dat verweerders cliënt belang had bij een weerwoord. Door vooraf aan te kondigen dat zijn cliënt zich daartoe mogelijk tot de media zou wenden, heeft verweerder (…) naar het oordeel van de raad niet tuchtrechtelijk verwijtbaar gehandeld. Het klachtonderdeel is ongegrond,” aldus de raad.

Margarita eerder in opspraak door roddelblad

Het is niet de eerste keer dat Margarita een juridische scheve schaats rijdt. Haar vorige advocaat Germ Kemper werd in 2013 door het Hof van Discipline berispt omdat hij een interview aan het roddelblad Story had gegeven over de alimentatiezaak tussen Edwin de Roy van Zuydewijn en prinses Margarita. Hij deed dat zonder te vermelden dat hij advocaat van de prinses was. Ook schoffeerde hij Meijjer in het interview. De tuchtrechter vond het optreden van Kemper niet zorgvuldig en ‘niet passend’. Helemaal omdat hij op dat moment nog Deken van de Amsterdamse Orde van Advocaten was.

In 2011 oordeelde de rechtbank dat Margarita een valse aangifte tegen haar ex-man had gedaan. Broer Carlos jr. beet in het stof in de zogenaamde ‘Incest Zaak’ toen de rechter oordeelde dat zijn aangifte had geleid tot onterechte vervolging van De Roy van Zuydewijn.

Lees ook

Uitspraak tuchtrechter

Margarita op oorlogspad (omdat ze een interview gaf aan Privé)

Prinses Margarita: Ik heb geen interview aan Privé gegeven

dossier_de_roy

   

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.