Politiek

Korpschef Nationale Politie Gerard Bouman stapt op

01-10-2015 10:11

Gerard Bouman vertrekt als korpschef van de Nationale Politie. Dat heeft hij donderdag gemeld op zijn weblog. Hij neemt 1 februari afscheid.

Bouman heeft die functie dan vijf jaar lang uitgeoefend. Eerder was hij onder meer hoofd van de AIVD.

 

“Voor het korps en voor mijzelf is het goed dat ik tot dit besluit ben gekomen. Ook al verschaft het mij op dit moment geen opluchting of voldoening. Ik concludeer dat de tijd is aangebroken om het stokje over te dragen. In tijden van veeleisende veranderingen ben ik op mijn sterkst. Zo zit ik in elkaar. Ik bouw graag huizen, maar heb een hekel aan het aflakken van het kozijn en de plinten. Wij naderen de fase waarin wij stap voor stap zaken verder moeten afronden en in balans brengen. Daar leent mijn karakter zich nu eenmaal minder voor.”

 

Update 11.17 – Hier zijn volledige blogpost

Eind augustus kondigde Bouman maatregelen aan die hij nam vanwege de problemen bij de lopende reorganisatie van de politie. Daar kwam veel kritiek op. Minister van Veiligheid en Justitie Ard van der Steur (VVD) zei een maand geleden dat Bouman gewoon kon aanblijven. “Bouman heeft de reorganisatie zeer gemotiveerd begeleid de afgelopen jaren en is van plan dat te blijven doen”, sprak de minister toen. Agenten voeren al maanden actie voor een betere cao.

Lees ook

Van der Steur grijpt in bij reorganisatie Nationale Politie

Bassiehof – 11 redenen waarom Korpschef Nationale Politie Gerard Bouman moet wieberen

Dit bericht wordt aangevuld

ANP