Politiek

SP-bestuur draagt Ron Meyer voor als opvolger Jan Marijnissen

04-09-2015 22:15

Het partijbestuur van de SP heeft zich unaniem uitgesproken voor Ron Meyer als de ideale kandidaat als nieuwe partijvoorzitter. Dat maakte de partij vrijdagavond bekend.

“Het partijbestuur ziet in Ron Meyer de voorzitter die het best is toegerust om de partij in de komende jaren te leiden. Hij kent de partij goed, heeft brede ervaring opgedaan als lokale activist, raadslid en fractievoorzitter in Heerlen, beschikt over leiderschapskwaliteiten en heeft getoond te kunnen inspireren, organiseren en mobiliseren.”

‘Duidelijk verschil met Gesthuizen’

Het bestuur is ook ‘positief’ over tegenkandidaat Sharon Gesthuizen maar: ‘waar het gaat over de taken waarvoor de partij zich in de komende tijd gesteld ziet maken de ervaring en staat van dienst van Meyer echter een duidelijk verschil’.

De strijd om het voorzitterschap van de SP gaat tussen Meyer en Tweede Kamerlid Sharon Gesthuizen. In de aanloop naar het congres op 28 november, waar de nieuwe voorzitter en een gedeeltelijk nieuwe partijbestuur worden gekozen, presenteren Gesthuizen en Meyer zich aan de leden. Dat gebeurt tijdens drie ledenbijeenkomsten.

Lees ook

TPO – Ron Meyer wil meer actie, meer jongeren en een ideeĆ«npartij worden