Doneer aan TPO
 

Dit is ‘m dan: de Wilders-cartoon van de Marokkaanse moskeeën

Is reactie op cartoon-actie Wilders in zendtijd politieke partijen

Door: , 19:20, 17 juni 2015

Is reactie op cartoon-actie Wilders in zendtijd politieke partijen

De organisatie van Marokkaanse moskeeën in Nederland heeft een cartoon uitgebracht als tegenreactie op de Mohammed-cartoons die PVV-leider Geert Wilders vanaf zaterdag wil tonen in de zendtijd voor politieke partijen.

“We willen met onze actie laten zien dat humor de beste manier is om op de provocatie en belediging van Wilders te reageren,” zegt Aissa Zanzen, woordvoerder van Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland (RMMN). De cartoons worden in een oplage van 500 tot 1000 gedrukt en opgehangen in stations, zoals bij Amsterdam CS. Verder wordt de cartoon via social media verspreid.

“Met Wilders valt helaas geen dialoog te voeren, hij zendt alleen”, legt Zanzen uit over het idee van de cartoon van een onbekende tekenaar. “Onze boodschap is een knipoog naar moslims dat humor, je schouders ophalen en verder negeren de beste manier is om met het geschreeuw van Wilders om te gaan.”

De moskeeorganisatie, die zo’n tachtig Marokkaanse moskeeën in Nederland zegt te vertegenwoordigen, doet bovendien een oproep aan Nederlanders, ongeacht hun geloofsovertuiging, om Wilders met humor van repliek te dienen. “We zouden graag zien dat moslims en niet-moslims meer ludieke reacties maken met de pen of met de kwast”, aldus Zanzen.

Moskeeën brengen cartoon over Wilders uit

 
 
 

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace