‘Onderzoek’ over anti-anti-Israël is open deur

15-06-2015 15:16

 

Ja hoor, er is weer waan van de dag in de vorm van, hoe kan het ook anders, #ophef. Op deze site schreef ons aller Bert Brussen onder de kop: Onderzoek bewijst: 62 procent moslimjongeren niet positief over Israël -Asscher zou schokkend rapport achter willen houden.

“Het Verwey-Jonker Instituut heeft in opdracht van vicepremier Asscher (PvdA) onderzocht hoe het is gesteld met antisemitisme onder islamitische jongeren.”

Anti-anti gevoelens

Raar verhaal, als dit waar is: waarom laat Asscher dit instituut onderzoeken hoe het is gesteld met antisemitisme onder islamitische jongeren? Weet hij echt zelf niet hoe het zit? Wat wil hij ermee bereiken? Dat het beter wordt, of wat olie op het vuur gooien?

Waarom geen onderzoek onder alle jongeren naar hun anti-anti gevoelens. Dat zijn er nogal wat hoor, onder jongeren: ze hebben een hekel aan hun leraren, hun ouders, klasgenoten, ooms en tantes, Hindoestanen, Antillianen, bleekscheten, Marokkanen uiteraard, Turken niet te vergeten, en ja, Joden ook hoor. Niet meer aan Duitsers, das war einmal, bij de ouderen.

Wijselijk en wenselijk antwoorden

Nog niet zo lang geleden kwamen joodse jongeren vertellen dat ze bang waren. Zijn ze dan blij met zo veel moslims hier te lande? Als er een enquêteur belt, weten we precies wat we moeten antwoorden, daar niet van.

Immers, uit het onderzoek: “Hieruit kwam onder andere naar voren dat 62 procent van de moslimjongeren ‘niet zo positief’ is over Israël. Uit het rapport blijkt tevens dat 12 procent van de islamitische jongeren in Nederland ronduit negatief is over Nederlandse Joden. Het gaat dan vooral om Turkse jongeren.”

Het echte nieuws is volgens mij dat 88 procent van de islamitische jongeren niet ronduit negatief over Nederlandse Joden denken. Tenminste, dat 88 procent wel doorhad dat dit ellende zou opleveren en wijselijk en wenselijk heeft geantwoord. Zelfde laken een pak over Israël.

Geen onderzoek

Dit is exact het nieuws uit dit onderzoek: wat jongeren hebben geantwoord op vragen over discriminatie van professionals die ze niet kennen en dus niet vertrouwen kunnen. En nog meer: een minister, als het waar zou zijn dat hij de opdracht heeft verstrekt, die dat niet wil beseffen

Er is niks onderzocht, er zijn hooguit een paar duizend jongeren gebeld of live bevraagd. Een enquête is geen onderzoek, en al helemaal niet als het gaat over een onderwerp als discriminatie.

Men leze daarom allen dit boek van Will Tiemeijer: Wat 93,7 procent van de Nederlanders moet weten over opiniepeilingen.