OM eist weer zes maanden cel tegen Arnoud van Doorn

12-05-2015 17:25

Tegen het Haagse raadslid Arnoud van Doorn is in hoger beroep zes maanden cel geëist waarvan twee maanden voorwaardelijk, voor onder meer het lekken van geheime stukken aan een journalist. Dat heeft het Openbaar Ministerie dinsdag laten weten. Tegen de journalist heeft het OM 1000 euro boete geëist.

De rechtbank in Den Haag gaf Van Doorn vorig jaar een geldboete van 1000 euro en een voorwaardelijke werkstraf van 40 uur. Het OM had toen ook al zes maanden celstraf geëist, waarvan twee voorwaardelijk. De journalist is toen vrijgesproken.

De journalist schreef begin 2013 in het AD/Haagsche Courant over de mogelijke aankoop van het World Forum door de gemeente Den Haag. Van Doorn zou de journalist zijn toegangspas hebben verstrekt om geheime raadstukken daarover uit de fractiekamer te halen.

Landelijke bekendheid na bekering

Arnoud van Doorn werd landelijk bekend toen hij uit de PVV stapte en zich vervolgens bekeerde tot de islam. Inmiddels is hij gemeenteraadslid voor de mede door hem opgerichte islamitische Partij van de Eenheid.

Eerder werd van Doorn al veroordeeld voor het verkopen van drugs aan minderjarigen en voor het doen van een valse aangifte en overtreding van de wapen- en munitiewet.

 
TPO/ANP